Christer Melkersson. Kökschef,

Skogens guld à la Melker

Så här års är våra skogar (och affärer) fulla av skatter. Och jag vill passa på att bjuda på ett enkelt och riktigt gott recept med skogens guld – kantareller.
/Melker

kantareller

Surdegstoast toppad med getost och kantarellstuvning

 

  • 500g nyplockade kantareller
  • 3 msk smör
  • 2 msk vetemjöl
  • 1 dl grädde
  • 2 dl mjölk
  • salt o peppar
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 schalottenlök
  • 2 tsk portvin
  • 50 gram getost

Putsa svampen väl, skala och hacka lökarna fint. Bryn smöret gyllene och lägg i svampen i stekpannan. Fräs på hög värme så att svampen får en fin färg. Pudra över mjölet och blanda runt, tillsätt sedan gräddmjölken och koka långsamt i ca 2 min. Smaka av med salt och peppar samt portvinet. Smula sedan ner getosten och lägg på toastat surdegsbröd från Hagabadet. Gratinera i 200 grader i övre delen av ugnen tills det fått en fin gyllene färg. Servera med en sensommarsallad och ringlad honung.

Smaklig Spis!